DIRECTORA DE L’ORQUESTRA

OLGA CLARI

Finaliza sus estudios profesionales en la especialidad de clarinete en la Societat Musical d’Alzira en 2011. Ese mismo año ingresa en el Conservatorio Superior de Música Joaquín Rodrigo de Valencia en la especialidad de Musicología. Al mismo tiempo, realiza los tres cursos de Dirección de Banda en la escuela Juventuts Musicals Vall d’Albaida con el profesor José Rafael Pascual Vilaplana.
Durante los años 2016-2021 realiza los estudios superiores en el Conservatorio Superior de Música Joaquín Rodrigo de Valencia en la especialidad de Dirección con Ramón Ramírez y Nadezhda Stoyanova, en orquesta y coro respectivamente. Asimismo, recientemente ha realizado el Máster en Investigación Musical en la Universidad Internacional de Valencia. Durante el curso 2021-2022 ha cursado el Máster en Dirección de Orquesta en ESMAR con el maestro Cristóbal Soler.
Actualmente es profesora de historia de la música y coro en la Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera desde 2019.

Es directora de la orquesta de la Sociedad Artística Musical de Alginet  esde  2019 y de la banda sinfónica de la misma sociedad desde junio de 2022.
En julio de 2021 ganó el curso concurso de dirección de orquesta de “XXXVI  Cursos Ciutat de Cullera” impartido por el maestro Carlos Garcés.
Como directora invitada dirigió en noviembre de 2021 a mil músicos en el “Gran Paquito” organizado por la FSMCV, así como también a la Banda Municipal de Albacete en marzo de 2022. También ha sido directora invitada de la Banda Sinfónica de la Sociedad Instructivo Musical Santa Cecilia de Cullera y ganadora del II Campus Concurso Music  Festival de Lugo de Dirección en el 2023.

MEMBRES DE L’ORQUESTRA

VIOLÍ

Violin, instrumento musical de cuerda

Aitana Alonso

Mª. Cruz Rubio Iñígo

Marta Yu Yue Rosa

Merche Espert Alfonso

María Espert Espert

Miguel Diaz Girona

Xavi Mouton Ayora

Paula Espert Alfonso

Paqui García

José Romero Robles

Ariadna Espert Espert

Laura Cariñena Requena

VIOLONCEL

Violonchelo, intrumento musical de cuerda

María Eugenia Quiles

Hermelando Bosch

Lolita Climent

Melva Rosa Orquidi

Vicent Botella

Celeste García

Tere Juan

VIOLA

Viola, instrumento musical de cuerda

Aitana Mouton

Samara Whitehead

 Aroa Roig

VIOLÍ

VIOLÍ

Violin, instrumento musical de cuerda

Aitana Alonso

Mª. Cruz Rubio Iñígo

Marta Yu Yue Rosa

Merche Espert Alfonso

María Espert Espert

Miguel Diaz Girona

Xavi Mouton Ayora

Paula Espert Alfonso

Paqui García

José Romero Robles

Ariadna Espert Espert

Laura Cariñena Requena

VIOLONCEL

VIOLONCEL

Violonchelo, intrumento musical de cuerda

María Eugenia Quiles

Hermelando Bosch

Lolita Climent

Melva Rosa Orquidi

Vicent Botella

Celeste García

Tere Juan

VIOLA

VIOLA

Viola, instrumento musical de cuerda

Aitana Mouton

Samara Whitehead

 Aroa Roig

Història de l’Orquestra

 

L’Orquestra naix arrel de l’ampliació del pla d’estudis de l’Escola de Música de la SAMA el curs 2007/08 amb el grup professional (encara sense ser oficial), des de l’assignatura de Conjunt Instrumental de Corda o Orquestrina, impartida per la professora Amparo Vidal. Els primers alumnes foren aquells que en el curs 2003/04, triaren els instruments de corda, violí, viola i xelo.

Al nou curs 2008/09, es fa càrrec de la seua direcció la professora de violí, Sabrina Pacucci, la qual, a més de les classes corresponents, prepara l’Orquestra per a legalitzar-la i començar a oferir concerts.

Poc temps després es forma l’Agrupació, que portava per nom Orquesta de la Sociedad Artística Musical de Alginet.

El seu primer concert tingué lloc a  l’església de Sant Antoni Abat d’Alginet, el dia 12 de juny de 2009,  dirigit pel director de la Banda, Sergi Pastor Puchol i sent directora de l’Orquestra Sabrina Pacucci.

IMG-20220629-WA0008

Al concert participaren entre altres Pere Sarrió, Carles Aguado Núñez, Vicenç Torres, Cristina Company,  Irene Simbor Lozano, Amparo Vidal i Sabrina Pacucci. Alumnes del centre com Mari Cruz Rubio Iñigo, Sarah Belén Espert Roig,  María Dolores Quiles Aliaga, Eugenia Quiles Aliaga, Voro Ferrer Martí, Hermelando Bosch Mellado, Andrea Martínez del Rey, María Teresa Juan Tébar,  Merixel Serer Cifre y Ariadna Bataller Calatayud.

Al curs de l’Escola de Música de la SAMA 2009/10, David Moltó Romero es féu càrrec de la direcció de l’Orquestra.

Des de 2012 fins 2015 agafa la direcció Amparo Vidal Ten. Durant aquest període es portaren a cap diversos concerts amb l’Orquestra Filibert Estela, la qual era el resultat d’un nou projecte d’Amparo, que s’havia dut a terme en fusionar les orquestres de les bandes de la Societat Musical Lira Castellonera, de Castelló de la Ribera; Unió Musical, de la Pobla Llarga; i la de la nostra Societat. Amb dita Orquestra es feren concerts a Castelló de la Ribera, la Pobla Llarga i Sant Joanet. I ací, a Alginet, en la festivitat de Santa Cecilia, el dia 16 de novembre de 2012.

A partir de 2015 i fins  juny de 2018 l’Orquestra va estar dirigida per Adrián Garrido Belda.

Al mes de setembre de 2018, davant la impossibilitat de seguir amb la direcció Adrià Garrido Belda, i després de l’oportuna selecció d’entre diferents candidats presentats, va ser elegit Jorge Martínez Herrador, que va ser director durant el curs 2018-2019.

El curs 2019-2020 s´inicia en la direcció de l´orquestra la riberenca Olga Clari en renunciar a la plaça Jorge Martínez.