LA FORMACIÓ MUSICAL DE XAVIER

Natural D’Alginet, on va començar els seus estudis musicals de flauta i solfeig, continuant després als conservatoris professionals de Catarroja i Carcaixent, seguidament accedint al Conservatori Superior de música de Castelló on va estudiar amb la professora Josefina Martinez Cano.
Ha estudiat i rebut clases de la mà de Salvador Martinez Tos, Giovanni  Mugnuolo, Kristoff Langmann, Antonio Nuez, Eugenia Moliner, Nora Lee Garcia, Antonio Pérez, Fernando Gómez y Antonio Galante entre d’altres.
Ha estat membre de l’orquestra de l’òpera de Castelló, OSC-JMJ de Madrid, JOS Burgos i Orquestra de la Societat Filharmònica de Santander i Cantabria entre d’altres.
Ha estat convidat a orquestres del panorama espanyol com les de Soria, Ávila i Granada entre altres; i internacional com l’orquestra del festival d’estiu de Ginebra.
Ha format i forma part de diversos grups de cambra i a altres formacions musicals.
Ha tocat com a solista acompanyat de diferents agrupacions com l’orquestra de
cambra del CSM de Castelló, l’orquestra Simfònica de La Marina, i l’orquestra del Casino de Godella entre d’altres.
Actualment compagina la seua llabor docent amb els estudis professionals de Viola i superiors de Música Antiga amb Traverso i Viola Barroca a més de continuar amb la seua tasca orquestral.