LA FORMACIÓ MUSICAL DE MARIA

Comença els estudis de fagot a l’escola de música de la seua localitat natal, Montserrat, i continua el grau professional al Conservatori Professional de música de Torrent, de la mà de Fco Vanaclocha.

En 2017 finalitza els estudis superiors de música al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Ha perfeccionat els seus estudis amb Salvador Sanchis, Juan Sapiña i Tania Garcia. També ha sigut membre de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) i l’Orquesta Filharmònica de la universitat d’Alacant (OFUA), a més, ha participat en projectes musicals programats per la Berklee College of Music de València.

Ha col·laborat amb la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC) i l’Orquestra Adagio amb el cor d’Andorra i els petits cantors d’Andorra, la Jove Banda Simfònica i la banda de dones de la FSMCV. Durant els anys d’estudis ha desenvolupat la seua formació musical amb l’ERA Quintet, format per membres de la JOGV. Ha treballat sota la batuta de mestres com Pablo Rus, Manuel Galduf, Rubén Gimeno, Henrik Nanási, Catherine Métayer, Pacido Domingo.. Entre altres. Actualment compagina els estudis del màster de Didàctica de la Música a la universitat Jaume I de Castelló amb la feina de docent en diverses escoles de la geografia valenciana.