LA FORMACIÓ MUSICAL DE JAVIER PÉREZ

Javier Pérez Catalá, naix a Moncada (València) l’any 1991. Inicia la seua educació musical en el Centre Artístic Musical de Moncada i contínua els seus estudis d’oboé en el Conservatori Professional de Música “Ciutat de Montcada” de la mà dels professors Domenech Hurtado, Miguel Morellá i Manolo Marqués.
Posteriorment accedeix al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València on obté el Títol Superior de Música en l’especialitat d’Oboé amb el
professor Jesús Fuster Palmer.
Àmplia la seua formació realitzant cursos de perfeccionament amb els professors; Juan Ferriol Solista de l’Orquestra del Principat d’Astúries; Roberto Turlo Oboé solista de l’Orquestra de València; Sandro Caldini Professor d’Oboé en el
Conservatori Superior de Udine; Arnaldo de Felice Profesor d’Oboé en el Conservatori C. Moteverdi de Bozen; Jean Cristhophe Gayot Solista de la “Orquestre Philarmonia” de Radio France; Cristina Gómez Godoy solista orquestra estatal de Berlín, entre altres.
Ha actuat amb diferents agrupacions en les quals destaquen els concerts realitzats amb l’Orquestra Simfònica del Mediterrani, Banda Municipal de València, Orquestra Filharmònica Martín i Soler, Camerata Orphenica Lira, Orquestra Simfònica del Segle XXI.
En l’àmbit de direcció d’orquestra i banda àmplia la seua formació amb José
Martínez Colomina, a més realitza diversos cursos de direcció amb Cristóbal Soler.
Addicionalment va obtindre el Màster Universitari en Professor d’Ensenyament
Secundari en l’especialitat de Música, per la Universitat Internacional de  València. I en 2021 va col·laborar amb la Universitat Politècnica de València en el llibre “Music as Intangible Cultural Heritage” editorial Springer.
Ha exercit com a docent en l’especialitat d’oboé en diversos centres com el Centre Instructiu Musical de Torrefiel, Centre Estudis Musical d’Almassèra, Agrupació Musical de Rocafort, Esteban Esteve de Vinalesa, Unió Artística d’ Almàssera, Societat Musical Unió de Pescadors de València, Agrupació Artística Musical de Tavernes Blanques.
Actualment, és professor d’Oboé en la Societat Artística Musical d’Alginet i el Centre d’Estudis Musicals “Mestre Palau” i director de la Banda Juvenil del Centre Artístic Musical de Moncada, activitat que compagina amb la Direcció Acadèmica de l’Escola de Música i Centre Autoritzat d’Ensenyaments Elementals Centre d’Estudis Musicals “Mestre Palau” de Moncada.