TITULAR i DESTACATS
Olga Clari assumeix la direcció de la Banda Simfònica de la SAM d’Alginet
La directora d’Alzira, que està al capdavant de l’Orquestra, liderarà les dos formacions de l’entitat fins al mes de novembre, data en la que la junta directiva consultarà als músics i decidirà el relleu
La societat musical ha actuat amb rapidesa per a gestionar de manera eficaç i amb urgència la interinitat, els compromisos adquirits de la Banda Simfònica i el seu normal funcionament després de la dimissió de Carlos Aguado
Clari ja ha realitzat tres assajos amb la formació, i en ells ha pogut percebre una “actitud molt implicada” i “moltes ganes” en la preparació dels pròxims concerts i ha destacat que compta amb “bons músics”
La SAM d’Alginet, que ha rebut currículums de nombrosos professionals, ha avaluat les candidatures tant en la vessant artística com en la capacitat per a cohesionar al col·lectiu i de treballar en equip
Clari, musicòloga i clarinetista, va dirigir a 1.000 músics de 30 bandes a València el novembre passat. El concert, impulsat per la Generalitat i la FSMCV, tenia com a objectiu donar suport a la candidatura de les societats musicals per a ser reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Unesco
NOTA DE PREMSA
Olga Clari assumeix la direcció de la Banda Simfònica de la SAM d’Alginet
Alginet, 8 de juny de 2022
Olga Clari ha assumit la direcció de la Banda Simfònica Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet després de la dimissió de Carlos Aguado. D’aquesta manera, la directora d’Alzira, que està al capdavant de l’Orquestra, liderarà les dos formacions de l’entitat fins al mes de novembre, data en la qual la junta directiva prendrà una decisió sobre el relleu en l’agrupació bandística, i mascaró de proa de la societat musical, després de recaptar l’opinió dels músics. [Veure documentació adjunta].
La societat musical ha actuat amb rapidesa per a gestionar de manera eficaç i amb urgència la interinitat, els compromisos adquirits de la Banda Simfònica i el seu normal funcionament. Clari ja ha realitzat tres assajos amb la formació, i en ells ha pogut percebre una “actitud molt implicada” i “moltes ganes” en la preparació dels pròxims concerts. La directora s’ha mostrat satisfeta i “molt contenta” per l’ambient musical que ha regnat en aquests dies i ha destacat que compta amb “bons músics”.
La SAM d’Alginet, que ha rebut currículums de nombrosos professionals per a la direcció de la banda, ha avaluat les candidatures tant en la vessant artística com en la capacitat i solvència per a cohesionar i il·lusionar al col·lectiu, de treballar en equip amb la resta de professionals (directors artístics, director de l’escola de música, director del centre de música autoritzat…) que conformen l’entitat, així com amb els responsables de la societat musical. En aquest protocol d’actuació, la junta directiva consultarà als músics de la Banda Simfònica.
Olga Clari va dirigir a 1.000 músics de 30 bandes de música de la Comunitat Valenciana a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València que es va celebrar el 21 de novembre de 2021. En el concert, amb el lema Gran Paquito i que celebrava la festivitat de Santa Cecilia, patrona dels músics; es va interpretar Paquito el Chocolatero de Gustavo Pascual, el pasdoble valencià més internacional i l’obra que més drets d’autor ha generat, així com El tío Ramón i Xàbia de Ramón Salvá, Amparito Roca de Jaime Teixidor i València del mestre Padilla, entre altres.
Patrimoni Immaterial de la Unesco
La iniciativa s’emmarcava en el projecte Terra de Música, impulsat per la Generalitat Valenciana i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), que té com a objectiu posar en valor a les societats musicals i donar suport a la seua candidatura per a ser reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Unesco.
La directora alcireña posseeix el Títol Professional de Clarinet i els superiors de Musicologia i Direcció, així com el Màster universitari en investigació musical i el de direcció d’Orquestra que ha finalitzat recentment a l’Escola Superior de Música d’Alt Rendiment (ESMAR) amb el mestre Cristóbal Soler. A més de la Banda Simfònica i l’Orquestra de la SAM d’Alginet, Clari dirigeix a la Banda Simfònica de la Unió Musical La Pobla de Farnals i finalitzarà la seua vinculació amb la Banda del Centre Instructiu Musical de Benimaclet en aquest mes. Al juliol de 2021 va guanyar el curs i concurs de direcció d’orquestra dels XXXVI Cursos Ciutat de Cullera impartit per Carlos Garcés.
Concert en el Teatre Modern
La SAM d’Alginet oferirà un concert amb el programa L’Escola canta en el que participaran els alumnes del cor del Centre d’Ensenyaments Professionals de Música, dirigits per Consuelo Gómez, i el Grup de Percussió Stick Trencat, baix la direcció de Marc Sotorres, que actuaran en el Teatre Modern el divendres 10 de juny a les 19.30h.
La societat musical, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés públic i social a Alginet i La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 129 alumnes, una escola de música amb 302, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.
La SAM d’Alginet és membre de la FSMCV, una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.
TITULAR Y DESTACADOS
Olga Clari asume la dirección de la Banda Sinfónica de la SAM d’Alginet
La directora de Alzira, que está al frente de la Orquesta, liderará las dos formaciones de la entidad hasta el mes de noviembre, fecha en la que la junta directiva consultará a los músicos y decidirá el relevo
La sociedad musical ha actuado con rapidez para gestionar de forma eficaz y con urgencia la interinidad, los compromisos adquiridos de la Banda Sinfónica y su normal funcionamiento tras la dimisión de Carlos Aguado
Clari ya ha realizado tres ensayos con la formación, y en ellos ha podido percibir una “actitud muy implicada” y “muchas ganas” en la preparación de los próximos conciertos y ha destacado que cuenta con “buenos músicos”
La SAM d’Alginet, que ha recibido currículums de numerosos profesionales, ha evaluado las candidaturas tanto en la vertiente artística como en la capacidad para cohesionar al colectivo y de trabajar en equipo
Clari, musicóloga y clarinetista, dirigió a 1.000 músicos de 30 bandas en Valencia el pasado noviembre. El concierto, impulsado por la Generalitat y la FSMCV, tenía como objetivo apoyar la candidatura de las sociedades musicales para ser reconocidas como Patrimonio Inmaterial de la Unesco
NOTA DE PRENSA
Olga Clari asume la dirección de la Banda Sinfónica de la SAM d’Alginet
Alginet, 8 de junio de 2022
Olga Clari ha asumido la dirección de la Banda Sinfónica Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet tras la dimisión de Carlos Aguado. De esta manera, la directora de Alzira, que está al frente de la Orquesta, liderará las dos formaciones de la entidad hasta el mes de noviembre, fecha en la que la junta directiva tomará una decisión sobre el relevo en la agrupación bandística, y mascarón de proa de la sociedad musical, tras recabar la opinión de los músicos. [Ver documentación adjunta].
La sociedad musical ha actuado con rapidez para gestionar de forma eficaz y con urgencia la interinidad, los compromisos adquiridos de la Banda Sinfónica y su normal funcionamiento. Clari ya ha realizado tres ensayos con la formación, y en ellos ha podido percibir una “actitud muy implicada” y “muchas ganas” en la preparación de los próximos conciertos. La directora se ha mostrado satisfecha y “muy contenta” por el ambiente musical que ha reinado en estos días y ha destacado que cuenta con “buenos músicos”.
La SAM d’Alginet, que ha recibido currículums de numerosos profesionales para la dirección de la banda, ha evaluado las candidaturas tanto en la vertiente artística como en la capacidad y solvencia para cohesionar e ilusionar al colectivo, de trabajar en equipo con el resto de profesionales (directores artísticos, director de la escuela de música, director del centro de música autorizado…) que conforman la entidad, así como con los responsables de la sociedad musical. En este protocolo de actuación, la junta directiva consultará a los músicos de la Banda Sinfónica.
Olga Clari dirigió a 1.000 músicos de 30 bandas de música de la Comunidad Valenciana en la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia que se celebró el 21 de noviembre de 2021. En el concierto, con el lema Gran Paquito y que celebraba la festividad de Santa Cecilia, patrona de los músicos; se interpretó Paquito el Chocolatero de Gustavo Pascual, el pasodoble valenciano más internacional y la obra que más derechos de autor ha generado, así como El tío Ramón y Xàbia de Ramón Salvá, Amparito Roca de Jaime Teixidor y València del maestro Padilla, entre otros.
Patrimonio Inmaterial de la Unesco
La iniciativa se enmarcaba en el proyecto Terra de Música, impulsado por la Generalitat Valenciana y la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV), que tiene como objetivo poner en valor a las sociedades musicales y apoyar su candidatura para ser reconocidas como Patrimonio Inmaterial de la Unesco.
La directora alcireña posee el Título Profesional de Clarinete y los superiores de Musicología y Dirección, así como el Máster universitario en investigación musical y el de dirección de Orquesta que ha finalizado recientemente en la Escuela Superior de Música de Alto Rendimiento (ESMAR) con el maestro Cristóbal Soler. Además de la Banda Sinfónica y la Orquesta de la SAM d’Alginet, Clari dirige a la Banda Sinfónica de la Unió Musical La Pobla de Farnals y finalizará su vinculación con la Banda del Centre Instructiu Musical de Benimaclet en este mes. En julio de 2021 ganó el curso y concurso de dirección de orquesta de los XXXVI Cursos Ciutat de Cullera impartido por Carlos Garcés.
Concierto en el Teatre Modern
La SAM d’Alginet ofrecerá un concierto con el programa L’Escola canta en el que participarán los alumnos del coro del Centro de Enseñanzas Profesionales de Música, dirigidos por Consuelo Gómez, y el Grup de Percussió Stick Trencat, bajo la dirección de Marc Sotorres, que actuarán en el Teatre Modern el viernes 10 de junio a las 19.30h.
La sociedad musical, fundada en 1894, es uno de los referentes del movimiento asociativo valenciano y de interés público y social en Alginet y La Ribera Alta por su dilatada historia. Cuenta con un centro de música autorizado con 129 alumnos, una escuela de música con 302, una banda sinfónica con 110 músicos, y agrupa en su seno a otras formaciones artísticas como la banda juvenil, orquesta, coro y un grupo de percusión que integran un total de 238 intérpretes. Asimismo, 300 socios conforman la masa social que da soporte al proyecto que fomenta.
La SAM d’Alginet es miembro de la FSMCV, una asociación que agrupa a 550 sociedades musicales, con 43.000 músicos, 60.000 alumnos y más de 200.000 socios, que representan el principal agente cultural del territorio según la Universitat de València.
______________________________
FOTOGRAFÍAS



VIDEOS Y AUDIOS
– Concierto de la Banda de la SAM d’Alginet. La Veu d’Alginet
– Concierto de la Orquesta de la SAM d’Alginet. La Veu d’Alginet
– Concierto del Coro de la SAM d’Alginet. La Veu d’Alginet
– Concierto del Grup de percussió Stick Trencat. La Veu d’Alginet