La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet va finalitzar amb diversos actes aquest cap de setmana un mes en què ha dut a terme nombroses activitats en commemoració i entorn de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, hui 22 de novembre. Amb aquestes iniciatives, la societat musical ha impulsat i visibilitzat la labor que desenvolupa i deixa arrere el greu impacte que ha suposat la crisi sanitària encara que respectant les mesures sanitàries enfront del Covid-19. [Veure documentació adjunta].
En la recta final d’aquestes celebracions la Banda de la SAM d’Alginet va haver d’ajornar el dissabte, per les fortes pluges, una cercavila per a recollir els nous músics de les diferents agrupacions de la SAM d’Alginet 2021. El diumenge es va traslladar a Santa Cecília des de la Casa de la Música, va tindre lloc una recepció i imposició d’insígnies per part de l’alcalde, José Vicente Alemany, als nous membres de la societat musical en el Teatre Modern; es va oficiar una missa en honor a la patrona dels músics en la qual va participar el Cor, dirigit per Candi Escrivà; i per a finalitzar, es va celebrar un menjar de germanor per a tots els components de la societat musical.
Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha agraït “el suport de la ciutadania, de l’Ajuntament d’Alginet, així com el de diverses empreses i entitats públiques i privades en totes les activitats”, i ha destacat “la gran presència i acolliment del públic en els concerts, cercaviles i actes socials amb els quals volem encarar un futur esperançador”. En aquest sentit, López ha subratllat “les accions que duu a terme la societat musical en les àrees de gestió, sistema educatiu i comunicació per a situar a l’entitat a l’altura del projecte social, educatiu i cultural que desenvolupa des de fa 127 anys”.
En aquests dies, s’ha donat la benvinguda i presentat als 58 joves músics que s’incorporen a les formacions de la SAM d’Alginet corresponents a 2020, que no ho van poder fer l’any passat pel coronavirus, i 2021. La Banda de la SAM d’Alginet comptarà amb 27 nous músics, la banda juvenil amb 21 i l’orquestra amb 10, la qual cosa suposa un notable increment del nombre d’intèrprets. A més, es va celebrar un assaig general de portes obertes, cercaviles, jocs, xocolatada, berenar…
Com a activitats destacades cal esmentar les actuacions de les agrupacions de l’entitat. La Orquestra de la Societat Artística Musical d’Alginet, dirigida per Olga Clari, i el Grup de Percussió Stick Trencat, dirigit per Marc Sotorres, van oferir un concert en el Teatre Modern el dia 7, amb uns programes amb obres de Vivaldi, Mozart, Brahms, Bizet, Beethoven i Sibelius; i de Goran Bregovic-A. Soler, Dávila, Rosauro, Jansen, Camilo, i Gaynor, respectivament.
Concert Extraordinari de Santa Cecília
La Banda de la SAM d’Alginet, dirigida per Carlos Aguado, va brindar el dia 14 el Concert Extraordinari de Santa Cecília en un Teatre Modern ple. Aguado va abordar amb la formació un programa molt celebrat pel públic: en la primera part van interpretar La Torre del Oro de Gerónimo Giménez, Xilofonia de Lionel Beltrán-Cecília, Malaguenya de Barxeta (cançó popular) i La Via Augusta de José María García Montalt. En la segona, Larga cordobesa de Francisco José Martínez, Cinquena Simfonia i Mambo número 5 de Beethoven / Pérez Prado, La leyenda de Maracaibo de José Alberto Pina i Pepita Greus de Pascual Pérez Chovi.
La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 129 alumnes, una escola de música amb 104, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.
La SAM d’Alginet és membre de la FSMCV, una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.
Alginet, 22 de noviembre de 2021
La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet finalizó con diversos actos este fin de semana un mes en el que ha llevado a cabo numerosas actividades en conmemoración y en torno a la festividad de Santa Cecilia, patrona de los músicos, hoy 22 de noviembre. Con estas iniciativas, la sociedad musical ha impulsado y visibilizado la labor que desarrolla y deja atrás el grave impacto que ha supuesto la crisis sanitaria aunque respetando las medidas sanitarias frente al Covid-19.
En la recta final de estas celebraciones la Banda de la SAM d’Alginet tuvo que aplazar el sábado, por las fuertes lluvias, un pasacalle para recoger los nuevos músicos de las diferentes agrupaciones de la SAM d’Alginet 2021. El domingo se trasladó a Santa Cecilia desde la Casa de la Música, tuvo lugar una recepción e imposición de insignias por parte del alcalde, José Vicente Alemany, a los nuevos miembros de la sociedad musical en el Teatre Modern; se ofició una misa en honor a la patrona de los músicos en la que participó el Coro, dirigido por Candi Escrivà; y para finalizar, se celebró una comida de hermandad para todos los componentes de la sociedad musical.
Voro López, presidente de la SAM d’Alginet, ha agradecido “el apoyo de la ciudadanía, del Ayuntamiento de Alginet, así como el de diversas empresas y entidades públicas y privadas en todas las actividades”, y ha destacado “la gran presencia y acogida del público en los conciertos, pasacalles y actos sociales con los que queremos encarar un futuro esperanzador”. En este sentido, López ha subrayado “las acciones que lleva a cabo la sociedad musical en las áreas de gestión, sistema educativo y comunicación para situar a la entidad a la altura del proyecto social, educativo y cultural que desarrolla desde hace 127 años”.
En estos días, se ha dado la bienvenida y presentado a los 58 jóvenes músicos que se incorporan a las formaciones de la SAM d’Alginet correspondientes a 2020, que no lo pudieron hacer el año pasado por el coronavirus, y 2021. La Banda de la SAM d’Alginet contará con 27 nuevos músicos, la banda juvenil con 21 y la orquesta con 10, lo que supone un notable incremento del número de intérpretes. Además, se celebró un ensayo general de puertas abiertas, pasacalles, juegos, xocolatada, merienda…
Como actividades destacadas cabe mencionar las actuaciones de las agrupaciones de la entidad. La Orquestra de la Societat Artística Musical de Alginet, dirigida por Olga Clari, y el Grup de Percussió Stick Trencat, dirigido por Marc Sotorres, ofrecieron un concierto en el Teatre Modern el día 7, con unos programas con obras de Vivaldi, Mozart, Brahms, Bizet, Beethoven y Sibelius; y de Goran Bregovic-A. Soler, Dávila, Rosauro, Jansen, Camilo, y Gaynor, respectivamente.
Concierto Extraordinario de Santa Cecilia
La Banda de la SAM d’Alginet, dirigida por Carlos Aguado, brindó el día 14 el Concierto Extraordinario de Santa Cecilia en un Teatre Modern lleno. Aguado abordó con la formación un programa muy celebrado por el público: en la primera parte interpretaron La Torre del Oro de Gerónimo Giménez, Xilofonia de Lionel Beltrán-Cecilia, Malaguenya de Barxeta (canción popular) y La Vía Augusta de José María García Montalt. En la segunda, Larga cordobesa de Francisco José Martínez, Quinta Sinfonía y Mambo número 5 de Beethoven / Pérez Prado, La leyenda de Maracaibo de José Alberto Pina y Pepita Greus de Pascual Pérez Chovi.
La SAM d’Alginet, fundada en 1894, es uno de los referentes del movimiento asociativo valenciano y de interés social en La Ribera Alta por su dilatada historia. Cuenta con un centro de música autorizado con 129 alumnos, una escuela de música con 104, una banda sinfónica con 110 músicos, y agrupa en su seno a otras formaciones artísticas como la banda juvenil, orquesta, coro y un grupo de percusión que integran un total de 238 intérpretes. Asimismo, 300 socios conforman la masa social que da soporte al proyecto que fomenta.
La SAM d’Alginet es miembro de la FSMCV, una asociación que agrupa a 550 sociedades musicales, con 43.000 músicos, 60.000 alumnos y más de 200.000 socios, que representan el principal agente cultural del territorio según la Universitat de València.
La Banda de la Societat Artística Musical d’Alginet en el Concert Extraordinari de Santa Cecília en el Teatre Modern/
