TITULAR i DESTACATS
La Banda Simfònica de la SAM d’Alginet oferirà un concert per a celebrar el Dia de la Dona i en suport d’Ucraïna
La formació, dirigida per Carlos Aguado, actuarà en el Teatre Modern el diumenge 3 d’abril a les 12.30h en un acte, ajornat pel Covid-19, emmarcat en la Setmana de la Dona que organitza l’Ajuntament d’Alginet
Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha subratllat que “el compromís de l’entitat és absolut amb celebracions que visibilitzen les reivindicacions i assoliments de les dones i de suport a la població d’Ucraïna”
Es retrà homenatge a Mercé Bosch, professora de trompa i cor i doctora en Innovació i Intervenció Educativa; i a les dones que en el franquisme no van poder entrar en la banda. El concert servirà també per a recaptar fons per a Ucraïna
El Cor, dirigit per Candi Escrivà, oferirà un concert a l’Església de Sant Antoni Abad el 10 d’abril a les 19h, en el qual s’interpretaran la Missa brevis núm. 7 en C major a capella de Charles Gounod i la Missa brevis de Jacob de Hann
La Banda Juvenil, dirigida per Marc Sotorres, va celebrar un concert d’intercanvi amb la Banda Jove del Centre Artístic de Xàbia, dirigida per Juan Vallés, en el Teatre Modern el passat 27 de març
NOTA DE PREMSA
La Banda Simfònica de la SAM d’Alginet oferirà un concert per a celebrar el Dia de la Dona i en suport d’Ucraïna
Alginet, 1 d’abril de 2022
La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet oferirà un concert de la seua Banda Simfònica, dirigida per Carlos Aguado, per a commemorar el Dia de la Dona i en suport del poble d’Ucraïna en el Teatre Modern, el diumenge 3 d’abril a les 12.30h. L’esdeveniment musical, que es va ajornar per la crisi sanitària provocada pel Covid-19, s’emmarca dins de la programació de la Setmana de la Dona, que organitza l’Ajuntament d’Alginet. [Veure documentació adjunta].
La Banda Simfònica actuarà amb un programa en el qual interpretarà l’Himne d’Ucraïna del compositor Mikaylo Verbitski (recita Ainoha González); El cant dels ocells, de Miguel Asins Arbó; Concertino en La menor opus 72, de Salvador Bacarisse; Damas de Castilla, de Francisco Grau; Divertimento en Do major, d’Antonio Carlos Ferreira Lima; i Copla de España, de Francisco Grau. En la segona part, tocaran La flor del taronger de Miguel Asins Arbó; La ruta del Cid, de David Rivas; i Santana, a portrait, de Giancarlo Gazzani.
Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha assegurat que “estem molt satisfets de que les agrupacions artístiques de la societat musical puguen reprendre la seua agenda i dur a terme els seus concerts amb seguretat, després de les cancel·lacions i ajornaments que ha provocat fins fa poc la pandèmia”. López ha subratllat que “el compromís de l’entitat és absolut amb celebracions que visibilitzen les reivindicacions i assoliments de les dones i de suport a la població d’Ucraïna, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alginet.
En l’acte, es retrà homenatge a Mercé Bosch Sanfélix, professora de trompa i cor i doctora en l’especialitat d’Innovació i Intervenció Educativa; i a les dones que en el franquisme no van poder entrar en la societat musical i tampoc els va estar permés formar part de la banda de música quan eren joves. El concert també servirà per a recaptar fons per a la població afectada per la guerra d’Ucraïna amb una entrada de 2 euros. La SAM d’Alginet entregarà la recaptació íntegra a la Creu Roja, amb qui col·labora en aquesta campanya solidària.
Bosch Sanfélix es va formar inicialment en la SAM d’Alginet, el Conservatori Perfecto García Chornet de Carlet, Real Conservatori Superior de Madrid i el Conservatori Superior de Música d’Aragó. Va prosseguir la seua formació a la Hochschule für Musik de Detmold (Alemanya), on estudia el màster d’interpretació solista en l’especialitat de trompa i amplia els seus estudis amb el màster d’investigació musical en la Universitat Unir i el màster en direcció i gestió de centres educatius en la Universitat CEU San Pablo.
Durant eixos anys, compagina la seua formació acadèmica amb la interpretació, formant part d’orquestres i agrupacions de cambra joves i professionals, a Espanya, Alemanya i Holanda. En 2016 obté la plaça de professora de trompa i cor en la Kreismusikschule Dreiländereck i en 2020 inicia la direcció del centre d’educació musical de Seifhennersdorf. En eixe any, també comença la docència en la Hochschule für Musik Carl Maria von Weber a Dresde (Alemanya).
Al febrer passat, va concloure els seus estudis de doctorat defensant la tesi Elaboració, validació i aplicació d’un programa d’aprenentatge musical per a la millora de la inclusió i la cohesió de l’alumnat a l’aula, amb la qual aconsegueix la qualificació d’excel·lent cum laude i menció internacional. En aquest any, passa a formar part del claustre de docents i personal investigador en el departament de pedagogia i didàctica de la música de la Hochschule für Musik de Trossingen, on duu a terme el seu projecte de posdoctorat.
Cor de la SAM d’Alginet El Cor de la SAM d’Alginet, dirigit per Candi Escrivà, oferirà un concert a l’Església parroquial de Sant Antoni Abad, el diumenge 10 d’abril a les 19h. En el programa s’interpretaran dos misses: la Missa brevis núm. 7 en C major a capella de Charles Gounod (1818 – 1893) i la Missa brevis de Jacob de Hann (1959). La versió que s’oferirà en el concert és una adaptació realitzada per Escrivà per a cor mixt a tres veus i quartet de corda. Les seues parts són: Kyrie, Gloria, Sanctus, O salutaris Hòstia i Agnus dei.
La Missa brevis va ser un encàrrec que el Departament de Cultura francés li va fer al compositor en 2002 per a commemorar el centenari del naixement del Papa León IX a Colmar (França). Està dividida en sis parts: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus i Agnus dei, i s’interpretarà una versió adaptada per Escrivà per a cor mixt a tres veus, piano i flauta. La duració de cada part, el tipus de composició (per a cor mixt i banda simfònica) i la inclusió del Credo, fan que siga molt interpretada en concerts.
Banda Juvenil Amb anterioritat, la Banda Juvenil, dirigida per Marc Sotorres, va celebrar un concert d’intercanvi amb la Banda Jove del Centre Artístic de Xàbia, dirigida per Juan Vallés, en el Teatre Modern el passat 27 de març, al qual va precedir una cercavila.
La formació de Xàbia va interpretar el pasdoble Xàbia de Salvador Salvà, per a continuar amb Dakota de Jacob de Haan, El senyor dels anells d’Howard Shore (amb arranjaments de Ralph Ford), i Oda a l’alegria de Ludwig van Beethoven. En la segona part, la jove agrupació d’Alginet va incloure en el seu programa el Pasdoble Azcárraga de R. Scott, Funky Town de Lucky Chops, Paisaxes Galegas de Frank Cogollos, i Abba Gold (amb arranjaments de Ron Sebregts). La SAM d’Alginet va recaptar 547 euros amb l’entrada solidària de 2 euros destinada a ajudar a Ucraïna que va entregar a la Creu Roja.
Els arranjaments de Funky Town són obra d’Anna Beferull, exalumna del centre educatiu de la SAM d’Alginet i part activa de la Banda Simfònica i de la Banda Juvenil. Beferull és diplomada en magisteri en educació musical i actualment cursa estudis superiors musicals en l’especialitat de percussió.
Per la seua part, l’Orquestra de la Societat Artística Musical d’Alginet, dirigida per Olga Clari, i el Grup de Percussió Stick Trencat, dirigit per Marc Sotorres, preparen pròximes actuacions de les quals la societat musical informarà i donarà detalls pròximament.
Des de 1894 La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 129 alumnes, una escola de música amb 104, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.
La SAM d’Alginet és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.
TITULAR Y DESTACADOS
La Banda Sinfónica de la SAM d’Alginet ofrecerá un concierto para celebrar el Día de la Mujer y en apoyo de Ucrania
La formación, dirigida por Carlos Aguado, actuará en el Teatre Modern el domingo 3 de abril a las 12.30h en un acto, aplazado por el Covid-19, enmarcado en la Setmana de la Dona que organiza el Ayuntamiento de Alginet
Voro López, presidente de la SAM d’Alginet, ha subrayado que “el compromiso de la entidad es absoluto con celebraciones que visibilicen las reivindicaciones y logros de las mujeres y de apoyo a la población de Ucrania”
Se rendirá homenaje a Mercé Bosch, profesora de trompa y coro y doctora en Innovación; y a las mujeres que en el franquismo no pudieron entrar en la banda. El concierto servirá también para recaudar fondos para Ucrania
El Coro, dirigido por Candi Escrivà, ofrecerá un concierto en la Iglesia de Sant Antoni Abad el 10 de abril a las 19h, en el que se interpretarán la Misa brevis nº 7 en C mayor a capella de Charles Gounod y la Misa brevis de Jacob de Hann
La Banda Juvenil, dirigida por Marc Sotorres, celebró un concierto de intercambio con la Banda Joven del Centro Artístico de Xàbia, dirigida por Juan Vallés, en el Teatre Modern el pasado 27 de marzo
NOTA DE PRENSA
La Banda Sinfónica de la SAM d’Alginet ofrecerá un concierto para celebrar el Día de la Mujer y en apoyo de Ucrania
Alginet, 1 de abril de 2022
La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet ofrecerá un concierto de su Banda Simfònica, dirigida por Carlos Aguado, para conmemorar el Día de la Mujer y en apoyo del pueblo de Ucrania en el Teatre Modern, el domingo 3 de abril a las 12.30h. El acontecimiento musical, que se aplazó por la crisis sanitaria provocada por el Covid-19, se enmarca dentro de la programación de la Setmana de la Dona, que organiza el Ayuntamiento de Alginet. [Ver documentación adjunta].
La Banda Simfònica actuará con un programa en el que interpretará el Himno de Ucrania del compositor Mikaylo Verbitski (recita Ainoha González); El cant dels ocells, de Miguel Asins Arbó; Concertino en La menor opus 72, de Salvador Bacarisse; Damas de Castilla, de Francisco Grau; Divertimento en Do mayor, de Antonio Carlos Ferreira Lima; y Copla de España, de Francisco Grau. En la segunda parte, tocarán La flor del taronger de Miguel Asins Arbó; La ruta del Cid, de David Rivas; y Santana, a portrait, de Giancarlo Gazzani. Voro López, presidente de la SAM d’Alginet, ha asegurado que “estamos muy satisfechos de que las agrupaciones artísticas de la sociedad musical puedan retomar su agenda y llevar a cabo sus conciertos con seguridad, tras las cancelaciones y aplazamientos que ha provocado hasta hace poco la pandemia”. López ha subrayado que “el compromiso de la entidad es absoluto con celebraciones que visibilicen las reivindicaciones y logros de las mujeres y de apoyo a la población de Ucrania, en colaboración con el Ayuntamiento de Alginet.
En el acto, se rendirá homenaje a Mercé Bosch Sanfélix, profesora de trompa y coro y doctora en la especialidad de Innovación e Intervención Educativa; y a las mujeres que en el franquismo no pudieron entrar en la sociedad musical y tampoco les estuvo permitido formar parte de la banda de música cuando eran jóvenes. El concierto también servirá para recaudar fondos para la población afectada por la guerra de Ucrania con una entrada de 2 euros. La SAM d’Alginet entregará la recaudación íntegra a la Cruz Roja, con quien colabora en esta campaña solidaria.
Bosch Sanfélix se formó inicialmente en la SAM d’Alginet, el Conservatorio Perfecto Garcia Chornet de Carlet, Real Conservatorio Superior de Madrid y el Conservatorio Superior de Música de Aragón. Prosiguió su formación a la Hochschule für Musik de Detmold (Alemania), donde estudia el máster de interpretación solista en la especialidad de trompa y amplía sus estudios con el máster de investigación musical en la Universidad Unir y el máster en dirección y gestión de centros educativos en la Universidad CEU San Pablo.
Durante esos años, compagina su formación académica con la interpretación, formando parte de orquestas y agrupaciones de cámara jóvenes y profesionales, en España, Alemania y Holanda. En 2016 obtiene la plaza de profesora de trompa y coro en la Kreismusikschule Dreiländereck y en 2020 inicia la dirección del centro de educación musical de Seifhennersdorf. En ese año, también empieza la docencia en la Hochschule für Musik Carl Maria von Weber en Dresde (Alemania).
En febrero pasado, concluyó sus estudios de doctorado defendiendo la tesis Elaboración, validación y aplicación de un programa de aprendizaje musical para la mejora de la inclusión y la cohesión del alumnado en el aula, con la que consigue la calificación de excelente cum laude y mención internacional. En este año, pasa a formar parte del claustro de docentes y personal investigador en el departamento de pedagogía y didáctica de la música de la Hochschule für Musik de Trossingen, donde lleva a cabo su proyecto de posdoctorado.
Coro de la SAM d’Alginet El Coro de la SAM d’Alginet, dirigido por Candi Escrivà, ofrecerá un concierto en la Iglesia parroquial de Sant Antoni Abad, el domingo 10 de abril a las 19h. En el programa se interpretarán dos misas: la Misa brevis nº 7 en C mayor a capella de Charles Gounod (1818 – 1893) y la Misa brevis de Jacob de Hann (1959). La versión que se ofrecerá en el concierto es una adaptación realizada por Escrivà para coro mixto a tres voces y cuarteto de cuerda. Sus partes son: Kyrie, Gloria, Sanctus, O salutaris Hostia y Agnus dei.
La Misa brevis fue un encargo que el Departamento de Cultura francés le hizo al compositor en 2002 para conmemorar el centenario del nacimiento del Papa León IX en Colmar (Francia). Está dividida en seis partes: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus y Agnus dei, y se interpretará una versión adaptada por Escrivà para coro mixto a tres voces, piano y flauta. La duración de cada parte, el tipo de composición (para coro mixto y banda sinfónica) y la inclusión del Credo, hacen que sea muy interpretada en conciertos.
Banda Juvenil Con anterioridad, la Banda Juvenil, dirigida por Marc Sotorres, celebró un concierto de intercambio con la Banda Joven del Centro Artístico de Xàbia, dirigida por Juan Vallés, en el Teatre Modern el pasado 27 de marzo, al que precedió un pasacalle.
La formación de Xàbia interpretó el pasodoble Xàbia de Salvador Salvà, para continuar con Dakota de Jacob de Haan, El señor de los anillos de Howard Shore (con arreglos de Ralph Ford), y Oda a la alegría de Ludwig van Beethoven. En la segunda parte, la joven agrupación de Alginet incluyó en su programa el Pasdoble Azcárraga de R. Scott, Funky Town de Lucky Chops, Paisaxes Galegas de Frank Cogollos, y Abba Gold (con arreglos de Ron Sebregts). La SAM d’Alginet recaudó 547 euros con la entrada solidaria de 2 euros destinada a ayudar a Ucrania que entregó a la Cruz Roja.
Los arreglos de Funky Town son obra d’Anna Beferull, exalumna del centro educativo de la SAM d’Alginet y parte activa de la Banda Simfònica y de la Banda Juvenil. Beferull es diplomada en magisterio en educación musical y actualmente cursa estudios superiores musicales en la especialidad de percusión.
Por su parte, la Orquestra de la Societat Artística Musical de Alginet, dirigida por Olga Clari, y el Grup de Percussió Stick Trencat, dirigido por Marc Sotorres, preparan próximas actuaciones de las que la sociedad musical informará y dará detalles próximamente.
Desde 1894 La SAM d’Alginet, fundada en 1894, es uno de los referentes del movimiento asociativo valenciano y de interés social en La Ribera Alta por su dilatada historia. Cuenta con un centro de música autorizado con 129 alumnos, una escuela de música con 104, una banda sinfónica con 110 músicos, y agrupa en su seno a otras formaciones artísticas como la banda juvenil, orquesta, coro y un grupo de percusión que integran un total de 238 intérpretes. Asimismo, 300 socios conforman la masa social que da soporte al proyecto que fomenta.
La SAM d’Alginet es miembro de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV), una asociación que agrupa a 550 sociedades musicales, con 43.000 músicos, 60.000 alumnos y más de 200.000 socios, que representan el principal agente cultural del territorio según la Universitat de València.




VÍDEOS i ÀUDIOS
– Concert de la Banda de la SAM d’Alginet. La Veu d’Alginet
https://www.youtube.com/watch?v=_o2iebaRaSM
– Concert de l’Orquestra de la SAM d’Alginet. La Veu d’Alginet
https://www.youtube.com/watch?v=I-LK-YTfto0
– Concert del Grup de percussió Stick Trencat. La Veu d’Alginet
https://www.youtube.com/watch?v=BDNSa0TPJC8
Més informació i contactes de la Societat Artística Musical d’Alginet:
– Alexis Moya
Comunicació
Tel. +34 618 54 68 62
– Secretaria
Avda. 9 d’Octubre s/n • Alginet
Tel. +34 961 753 534